top of page

MAREMMA ETRUSCA E MONTI DELLA TOLFA
BIODISTRETTO


NEWS & EVENTI
News


Biodiversity richness in food composition tables as a leverage toincrease food biodiversity in school menus. A case study in a rural Italian municipality
Lorenza Mistura 1; Silvia Lisciani1; Elisabetta Toti1; Catherine Leclercq 1; Marika Ferrari1 1 Research Centre for Food and Nutrition, Council for Agricultural Research and Economics (CREA), Rome, Italy Background and objectives Increasing the consumption and production of biodiverse foods is essential to more sustainable food systems. The NUTRICO Project is dedicated to optimizing school menus considering the nutritional value and environmental impact of recipes. Biodiversit

Met Bio
20 nov


PROGETTO“BIOLOGICO TERRITORIALE PER COLTIVARE FUTURO"
(Ministero dell’agricoltura, della sovranità alimentare e delle foreste, all’Avviso n. 109251 del 6 marzo 2024 - CUP J45B24001820001 ) Il...

Met Bio
17 gen
Eventi


Visita guidata alle prove agronomiche
Stanno procedendo le osservazioni e i rilievi sulle prove cereali. Le prove,
in collaborazione tra il MET, l’Istituto Cardarelli, l’Arsial

Met Bio
29 apr 2024


La Giornata della BiodiversitÃ
24 Maggio 2023 Giornata Europea dei Parchi nella Settimana Mondiale dedicata alla Biodiversità : La collaborazione, la condivisione ed il...

Met Bio
24 mag 2023
bottom of page


